Bannerbilde

Grilling i hagen

Grilling i hagen

Familien hadde en utepeis. Når barna skulle grille marshmallows i den ble det alltid krangel ved peisåpningen. Kubbemur fra Multiblokk ble en langt bedre grill.

Tekst: Inger Anita Merkesdal  
Produkter i denne artikkelen:   KUBBE L Gråmix

Peisen ble slått ned, og erstattet av en kubbemur-grill på 195 X 90. Rundt den er det plass nok til alle!

Kubbemurgrillen er ganske enkelt bygget opp av kubbemurblokker, som ble limt sammen, som en ringmur. Øverst er det murt inn ildfast stein, for å beskytte kubbemuren mot overoppheting.

Kubbemurgrillen er ganske enkelt bygget opp av kubbemurblokker, som ble limt sammen, som en ringmur. Øverst er det murt inn ildfast stein, for å beskytte kubbemuren mot overoppheting.


Kubbemuren blir stablet rett på belegningssteinen i ønsket høyde og lengde. Her er det brukt tre blokker i høyden. På det nederste laget er det brukt tre kubbemur-blokker i bredden og fem i lengden. Blokkene forskyves i det midterste laget, slik at skjøtene låses og ikke kommer rett over hverandre. Pass på å få vinkelrette hjørner...

Da de var fornøyde med formen, løftet de vekk de øverste blokkene og murte de nederste kubbemurblokkene fast til underlaget og til hverandre. Så arbeidet de seg oppover på "no time". Hulrommet i midten fylte de med restene av den ubrukelige leca-peisen.


Hulrommet i midten fylte de med restene av den ubrukelige leca-peisen.Under de ildfaste steinene er det støpt en tynn betongplate. I etterkant ser familien at bunnen på grillen godt kunne vært litt lavere. Her ble den tilpasset høyden på steinene liggende, og tykkelsen på steinene som er i bunnen av grillen. Det hadde nok vært enda bedre om de ildfaste steinene hadde vært plasert på høgkant, og bunnen var tilsvarende lavere.


I alle fall: Lim de ildfaste steinen fast til bunnen av grillen, og lim de fast på sidene. En enkel måte å forebyge at de detter ned på, mens limen størkner, er å kile de ildfaste steinene på plass med trekiler.


Så er det bare å vente, og å glede seg. Når limen er størknet, og konstruksjonen har herdet noen dager, kan barna få gjør det de har gledet seg til lenge: Å tenne opp et bål som er romslig nok til alle får plass!